top of page

ARDE
Bilişim Çözümleri

ARDE ileri bilgisayar teknolojileri ve yüksek teknolojiye sahip elektronik sistemler üreten ve geliştiren bir teknoloji firmasıdır. Kalite, müşteri odaklı yaklaşım, her zaman ulaşılabilirlik ve daima yerli tasarım anlayışını esas almaktadır. ARDE her zaman aldığı kararlarda bu esaslara göre hareket etmektedir.

scroll-down.gif

ARDE

Full Stack Development

Yazılımın hem back-end(arka yüz), hem front-end(ön yüz) hem de veritabanı programlama kısımlarında uzmanlığı olan ve geliştirilen projenin yazılımsal tüm süreçlerinde görev alan ARDE yazılımcıları, hem kendi özgün ARDE projelerine hemde müşteri projelerine hizmet veriyor.

Günümüzün modern pek çok şirketi gibi ARDE' de bu tarz yazılımcıları istihdam ediyor ve projelerini full stack development usulüyle geliştiriyor. Eskiden Linux, Apache, MySQL, PHP (LAMP) vb. stack kavramları yaygınken artık gelişen ön yüz teknolojileri ve birçok seçeneğin olmasıyla birlikte stack’lerde oldukça arttı. 


ARDE Full stack developer’lar bir web sitesinin veya mobil uygulamanın hem front-end hem back-end kısımlarında yüksek performans çözümleri sunarlar ve veritabanı, ön yüz tasarım ve hatta projelerin plan aşamasında müşterilerle çalışabilmektedirler. HTML, CSS ve Javascript programlarına hâkim olmakla birlikte bir veya daha fazla back-end programlama dili de bilmektedirler.


ARDE Full stack developer back-end’in temel görevlerinden biri olan kodlardan tutun da front-end’deki istemciye yollanacak tüm bilgileri gözden geçirir. Veritabanını yönetir, web servislerini geliştirir ve ön yüzün oluşturulmasında rol oynar. Kısacası web sayfası için gerekli kodu yazabilir, HTML’den sonra CSS ile sayfaya son şeklini verebilir ve geri kalan tüm detaylı işleri eksizce gerçekleştirir. 


Artan ihtiyaçlara yönelik ARDE Full Stack development çözümleri, kalite odaklı olarak müşterilerinin hizmetinde.

Full Stack Development.jpg
Full Stack Development
DevOps Mühendisliği.jpg

ARDE

DevOps Mühendisliği

Devops, yazılım geliştiriciler ve BT personeli arasındaki boşluğu kapatmayı sağlayan bir yazılım geliştirme stratejisidir. DevOps, geliştirilen uygulamaların müşterilere hızlı bir şekilde sunulmasını sağlayan bir anlayış modelidir.

'Development' ve 'Operations' kavramlarının bir araya gelmesinden oluşmuştur. 

 

Devops mühendislerimiz, yazılım geliştirme yaşam döngüsünü bilen ve çeşitli otomasyon araçlarını tam olarak kullanan uzmanlardır. Bu bağlamda kod geliştiricileri denetlemek için yazılım geliştiricileri, sistem operatörleri (SysOps) ve diğer üretim BT personeli ile çalışırlar. Kod bültenlerini denetlemek için geliştiriciler ve BT personeli ile birlikte çalışırlar.

 

ARDE DevOps Mühendisliği, kullanıcılarına pek çok özellik sunar. Hızlı inovasyon yapmanıza yardımcı olup verimli olmanızı sağlar. Hızlı teslimat avantajı ile rekabet imkânı sunar. Güvenilirlik özelliği; DevOps uygulamaları, güncellemeleri ve altyapı değişikliklerinin kalitesini garanti eder. Geliştirici ve operasyon ekipleri ile iş birliği yapar. Zamandan kazandırır. ARDE DevOps mühendisleri, yazılım endüstrisi ile birlikte bilişim sektörünün her alanında çalışır. Bilgisayar uygulamalarının güncelliğini teminat altına alır. Yazılım geliştirme stratejisi uygulayan ARDE DevOps mühendisleri, operasyonel işleri üstlenir, sorunları sistematik bir şekilde çözer. 

DevOps Mühendisliği

ARDE

Mobil Yazılım Geliştirme

Hayatımızın önemli bir parçası olan akıllı telefon ve tabletler beraberinde mobil yazılım uygulamalarını getirdi. Artık masaüstü bilgisayarlar ve laptoplardan çok bu mobil bilgisayarlar kullanılıyor.

 

Bu bağlamda gelişen teknoloji ile birlikte mobil yazılım uygulamaları geliştirmeye yönelik gereksinim sürekli artıyor.


E-Ticaret, Elektronik posta, sohbet/mesajlaşma, oyunlar, sağlık/egzersiz, alışveriş/ödeme sistemleri, eğlence, müzik/video/film, eğitim, iş organizasyonu ve daha birçok alanla ilgili mobil uygulamalar artık hayatın olmazsa olmazları oldu. Mobil uygulamalar, birçok alanda şirketlerin sunduğu hizmetlerin önemli bir parçası haline geldi. 


ARDE olarak önemi ve ağırlığı sürekli artan bu sektöre yönelik yazılım geliştirme ve danışmanlık hizmetleri veriyoruz.

  • Karma uygulamalar

    • Flutter

    • React Native

    • Apache Cordova

  • Özgün uygulamalar

    • Android

    • iOS

  • İleri Web Uygulamaları (PWA)

Karma uygulama yazılımları, hem iOS hem de Android işletim sistemlerde kullanılabildiği için hem daha uygun bütçeli hem de daha kolay yönetilebilir uygulamalar geliştirmek mümkün. Yeni özellik eklemek ya da değişiklik yapılmak istendiğinde tek bir yazılım kodu üzerinde değişiklik yapılarak hem Android hemde IOS bazlı sistemlerde istenen özellik ve değişiklik uygulanabiliyor. 


Özgün uygulamalar söz konusu olduğunda iOS için ayrı, Andoid için ayrı uygulama geliştirme zorunluluğu var. Bir özellik eklemek ya da değişiklik yapılmak istendiğinde her iki platformun yazılım kodu üzerinde ayrı ayrı değişiklik yapmak gerekiyor. 


İleri web uygulamaları nispeten yeni bir teknoloji. İnternet tarayıcı tabanlı olmakla birlikte görünüm ve fonksiyonalite açısından karma ve özgün mobil uygulamalara benzemekte. İleri web uygulamaları internet üzerindeki görünürlüğünüzü daha çok artırıyor. İleri web uygulamalarının gelecekte önemi daha çok artacak gibi.
Mobil uygulamalar genellikle bir veri tabanı ile iletişim kurarak işlevlerini yerine getirir. Kullanıcı verileri ve sunulan hizmetle ilgili bir çok veri, sunucularda tutuluyor. 


Mobil yazılım geliştirme sürecimiz:

  • Gereksinimlerin analiz edilmesi ve belirlenmesi

  • Veri modelinin çıkarılması

  • Grafik Tasarım

  • Algoritma geliştirme ve Yazılım Kodlama

  • Test ve entegrasyon

  • Yayımlama

  • Bakım ve teknik destek

 

Mobil yazılım geliştirme konusundaki ihtiyaçlarınız için uzman personelimiz ile ARDE yanınızda.

Mobil Yazılım Geliştirme.jpg
Image by Markus Spiske
Mobil Yazılım Geliştirme
Yazılım Test Mühendisliği.jpg

Çözümlerimiz:

  • Test Otomasyonu

  • Yapay Zeka Tabanlı Test Otomasyonu

  • Test Veri Yönetimi

  • Yük ve Performans Testi

  • Mobil Sistem Test

  • Yazılım Test Yönetimi

  • Yazılım Test Danışmanlık

ARDE

Yazılım Test

Günümüzde müşteri beklentilerini karşılayan yazılımlar, kabul edilebilir düzeyde hatasız, planlanan bütçe ile zamanında bitirilip hizmete sunulan, gereksinimleri karşılayabilen ve sürdürülebilir özelliklere sahip yazılımlardır.

 
Test, bir sistemi manuel veya otomatik yollarla deneyerek veya değerlendirerek, belirlenmiş gereksinimleri karşıladığının doğrulanması veya beklenen ile gözlenen sonuçlar arasındaki farkların belirlenmesi sürecidir. Yazılım testi ise bir yazılımın sonsuz sayıdaki çalışma alanından, sınırlı sayıda ve uygun şekilde seçilmiş testler ile beklenen davranışlarını karşılamaya yönelik, dinamik olarak yapılan doğrulama faaliyetlerini kapsamaktadır.
Geliştirilen yazılımlarda, kaynağı ve sebebi değişmekle birlikte çeşitli hataların olması kaçınılmazdır.

 

Çalışılan uygulama alanının kritikliğine göre bu hataların doğuracağı sonuçların biçimi değişebilmektedir. Bir finans uygulamasında yapılan küçük bir hata çok büyük miktarlarda para kaybına yol açabilecekken, bir askeri uygulamada yapılması muhtemel küçük bir hata mal kaybının yanı sıra can kaybına da neden olma riskini taşımaktadır. Bununla birlikte uygulamanın türüne bağlı olarak yazılım testleri,

 

  • Müşteriye sunulmadan önce ürün kalitesinden emin olmak,

  • Yeniden çalışma (düzeltme) ve geliştirme masraflarını azaltmak,

  • Geliştirme işleminin erken aşamalarında yanlışları saptayarak ileri aşamalara yayılmasını önlemek, böylece zaman ve maliyetten tasarruf sağlamak,

  • Müşteri memnuniyetini arttırmak ve izleyen siparişler için zemin hazırlamak,


Amaçları doğrultusunda da yapılmaktadır. Ayrıca ürettikleri yazılımları yeterince test etmeden müşterilerinin hizmetine sunan firmalar, olası yazılım hataları sonucunda itibar kaybedecekleri gibi müşterilerine tazminat ödemek durumunda da kalabilirler.
İşte bu noktada ARDE, sahip olduğu yazılım test kabiliyeti ile müşterilerinin yazılım ürünlerinin belirlenmiş gereksinimlerle uyumluluğunu manuel veya otomatik testlerle doğrulamakta, son kullanıcıya kusursuz yazılım ürünlerinin sunulmasının önünü açmakta.

Yazılım Test

ARDE

SAP EWM

SAP Extended Warehouse Management (EWM) yani SAP Genişletilmiş Depo Yönetimi, firmaların depodaki envanterlerini verimli bir şekilde yönetmesini sağlayan verimli bir depo yönetim sistemidir. SAP EWM ile işletmeler depo hareketlerini kontrol edebilir ve gelişmiş işlevler ile operasyonel süreçlerini iyileştirebilirler.

 
SAP Genişletilmiş Depo Yönetimi (SAP EWM), tüm depo türleri için maksimum işlevselliği ve kapsamlı süreç desteğini bir araya getirir ve SAP Tedarik Zinciri Yönetimi'nin (SAP SCM) bir parçasını oluşturur ve tedarik zinciri süreçleri için uçtan uca destek sağlar.


SAP EWM’e depo yönetim süreçleri barındıran şirketler tarafından ihtiyaç duyulmaktadır. Depo yönetimi firmalar için hayati öneme sahiptir. Depo yönetim süreçlerinde yaşanabilecek problemler, şirketin tüm operasyonlarını yavaşlatabilir hatta durdurabilir.


Günümüzde depo yönetim faaliyeti olan çoğu işletme, yukarda bahsettiğimiz yüzleşebilecekleri problemleri ortadan kaldırmak ve depo yönetim süreçlerini daha işlevsel ve kontrollü hale getirmek için SAP EWM modülüne ihtiyaç duymaktadır.

SAP EWM, şirketlerin kaynaklarını esnek ve verimli şekilde yönetmelerini kolaylaştırır, envanter doğruluğunu ve şeffaflığını arttırır. SAP EWM modülü, gelen ve giden işlemlerinin yanı sıra aradaki depolama ve geri alma işlevlerinin düzenlenmesine olanak tanır. İşletmelerin mal hareketini otomatikleştirir, kolaylaştırır ve yüksek hacimli depolardaki karmaşık süreçleri düzenleyerek esnek yönetim sağlar.


Ayrıca SAP Genişletilmiş Depo Yönetimi çözümü, göndericiler için tasarlanmış yenilikçi bir role sahip bir ekrana sahiptir. Bu ekran, göndericilerin gönderi süreçlerini planlamasına, tedarik zinciri yürütmesini takip etmesine ve gerektiğinde ayarlamaları uygulamasına olanak tanır.


SAP EWM’in diğer bir avantajı ise sağladığı yüksek düzeyde standardizasyondur. Yüksek düzeyde standardizasyon, günlük işlemlerde hata riskini ve başarısızlık oranlarını en aza indirerek, yüksek derecede çalışan memnuniyeti sağlar ve maksimum verim sağlar. SAP EWM veya Katma Değerli Hizmetler ile standart olarak gelen kapsamlı mobil depo fonksiyonları (mobil cihazlar için RF), çapraz bağlantı süreçleri veya entegre Malzeme Akışı Sistemi, SAP EWM'e yatırım yapmak için ikna edici nedenlerdir.


SAP EWM'in temel faydalarından biri ise günümüzün SAP dünyasına mükemmel entegrasyonu ve büyük hacimli verileri analiz etmek için mevcut SAP uzmanlığından ve SAP Business Warehouse (SAP BW) gibi ilişkili araçlardan yararlanma becerisidir.


ARDE, tecrübeli ve uzman SAP EWM danışmanları ile SAP Genişletilmiş Depo Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri sunmaktadır. 

SAP EWM.jpg
SAP EVM 2.jpg
SAP EWM
MainFrame Development.jpg

ARDE

Mainframe Development

ARDE, tecrübeli Mainframe Development Mühendisleri ile firmalara danışmanlık hizmetleri veriyor.


Mainframe (ana bilgisayar) sistemleri, yüksek performans ve kapasiteye sahip bilgisayar sistemleridir. Büyük kurumların veri merkezlerinde, merkezi yapıda konumlandırılıp çok yüksek sayıda işlemin tutarlı ve hızlı bir şekilde tamamlanabilmesi için kullanılırlar. Yıllar içerisinde farklı marka ve modelleri piyasaya çıkmış olsa da günümüzde kullanılan modelleri IBM Z sunucuları ya da kısaca Z olarak isimlendirilmektedir. 


En güncel modelleri IBM z15’lerdir. IBM Z Sunucular üzerinde z/OS, Linux, z/VM gibi işletim sistemleri ve hatta Openshift Platformu bile çalışabiliyor olsa da bunlardan en yaygın olanı z/OS’dir.


lk mainframe 1964 yılında üretilmiş olsa da yaklaşık olarak her iki senede bir hem donanım hem işletim sisteminin yeni versiyonu çıkmakta, düzenli olarak yayınlanan güncelleme (MCL/RSU) paketleri ile hatalardan arındırılıp birçok modern özellik kazandırılmakta. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var yeni modellere geçmek, yazılım güncellemelerini hayata geçirmek Mainframe’i kullanan kurumun sorumluluğunda.


Bu bağlamda ARDE mühendisleri, Mainframe danışmanlık hizmetleri ile firmaların hem donanım hem de yazılım gereksinimlerini performans ve kalite odaklı olarak karşılıyor.

ARDE

Yazılım İş Analizi

Yazılım Projelerin en önemli süreci, “İşi anlamak ve işi yazılımcının anlayacağı şekilde tasarlamaktır”. Yazılımın en önemli süreci, işi anlamak ve programlama dilinin anlayacağı hale getirilmesidir. 


İş analizi, bir işin ne olduğu, niçin ve nasıl yapıldığı, iş ihtiyaçları, hedef ve amaçları, o işin yerine getirilmesi için ne gibi bilgi, yetenek ve sorumluluk gerektiğinin saptanmasıdır. Aynı zamanda tüm paydaşların ifade ettikleri ihtiyaçların yanında, bu ihtiyaçların temelindeki gerçek gereksinimlerin ortaya çıkarılması, analiz edilmesi, doğru ve etkin bir iletişimin sağlanmasıdır.


Genel de yazılım gereksinimleri belirtilmeden önce taleplerin tanımlanması yani iş birimleri (müşteri, kullanıcı vb.) tarafından gelen istekler ya da şirket içi birimlerden gelen talepler adımı bulunur. Taleplerin yönetilmesi için ayrı departmanların olduğu şirketlerde talep yöneticileri tarafından başlatılan bu süreçte bu isteklerin gereksinime dönüştürülmesi aşaması genelde İş Analistleri tarafından yapılır. İş analistleri gereksinim analizine ilk önce isteklerin, taleplerin yapılabilirliğinin olup olmadığına yani olurluluk çalışması ile başlarlar. 


ARDE Yazılım projelerinde ilk adım analiz aşamasıdır. Analistlerimiz, sistemi bir bütün olarak ele aldıktan sonra, sistematik bir şekilde parçalara ayırarak detaylandırır. Bunu yaparken de etki analizlerinin belirlenmesi için sistemin bütününü göz önünde bulundurarak ilerlerler. Bu şekilde bir yaklaşımla müşteri talebi ve analiz sonucu arasındaki farklılıkları ortadan kaldırma hedeflenir.


Yazılım geliştirme yaşam döngüsü içinde iş analistlerimizin en önemli görevi; büyük resmi görerek tüm sorulara cevap olmak ve buna uygun metodolojileri araştırmaktır.

Kodlamaya başlamadan önceki aşamada ilk olarak genel bir kapsam çalışması yapan ARDE İş analistleri, bu kapsamla birlikte yazılımın üzerinde çalışacağı donanım bileşenlerini de kapsayacak şekilde sistem analizlerini tamamlarlar.

Yazılım İş Analizi.jpg
Mainframe Development
Yazılım İş Analizi
Veri-Bilimi-Mühendisliği----Data-Science.png

ARDE

Veri Bilimi Mühendisliği
(Data Science)

ARDE Veri bilimi mühendisliği; istatistikler, bilimsel yöntemler, yapay zeka (AI) ve veri analizi dahil olmak üzere birçok alanı birleştirerek verilerden değer elde etmeyi sağlar ve gelişmiş veri analizi yapmak için verilerin temizlenmesi, birleştirilmesi ve işlenmesi dahil olmak üzere analiz için veri hazırlama sürecini içerir. 


Büyük miktardaki verileri analiz etmek için matematik, istatistik, yapay zekâ ve bilgisayar mühendisliği alanlarının ilke ve uygulamalarını bir araya getiren, disiplinler arası bir yaklaşım uygulayan ARDE Veri Bilimcileri, ne oldu, neden oldu, ne olacak ve sonuçlarla neler yapılabilir sorularını sormasına ve cevaplamasına yardımcı olur.


Veri bilimi, verilerden anlam çıkartmak amacıyla çeşitli araç, yöntem ve teknolojileri bir araya getirdiği için önemlidir. Modern kuruluşlar adeta bir veri bombardımanı altında. Bilgileri otomatik olarak toplayabilen ve depolayabilen cihaz sayısı eskisinden çok daha fazla.

 

Çevrimiçi sistemler ve ödeme portalları; e-ticaret, tıp, finans gibi alanlarda ve insan yaşamının diğer her alanında çok daha fazla veri yakalıyor. Devasa miktarda metin, ses, video ve görüntü verilerine erişebiliyoruz.  


Maalesef eyleme dönüştürülebilir olmadığı sürece ham veriler hiçbir değer sunmuyor. ARDE Veri bilimcileri, ham verileri anlamlı önerilere dönüştürebilir. İşletmelerin varlığından dahi haberdar olmadığı sorunları ortaya çıkarabilir ve çözebilirler. Kuruluşlar da bu önerileri müşteri memnuniyetini artırmak, tedarik zincirini optimize etmek veya yeni ürünler çıkarmak için kullanabilir.

Veri Bilimi Mühendisliği

Rakamlarla ARDE

15

YERLİ ÜRÜN

5

ÇEKİRDEK EKİP

300+

PROJE

549

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ

90

ÇALIŞAN

REFERANSLARIMIZ

VE VERİLEN HİZMETLER

logo_temsa.png

BMS

Firmamız tarafından yüksek güçte lithium-ion otobüs batarya yönetimi sistemi geliştirilmiştir.

State of Charge (SOH)
State of Healty (SOH)
Bootloader TI TMS570

mitbau.png

YAZILIM

Firmamız tarafından süreç kontrol yazılımları ve IT altyapı hizmeti verilmiştir.

Süreç kontrol otomasyon yazılımları
Sunucu altyapı desteği
Sunucu bakım hizmeti

TSK logo.png

SUNUCU

Firmamız tarafından VMR scalable sunucu ve sunucu yapılandırma hizmeti verilmiştir.

VMR server

Sunucu bakım ve yapılandırma

Sistem kurulum

BursaBil.png

SUNUCU

Firmamız tarafından VMR scalable sunucu ve sunucu yapılandırma hizmeti verilmiştir.

VMR server

Sunucu bakım ve yapılandırma

Sistem kurulum

ELSE.png

SUNUCU

Firmamız tarafından VMR scalable sunucu ve sunucu yapılandırma hizmeti verilmiştir.

VMR server

Sunucu bakım ve yapılandırma

Sistem kurulum

SUNUCU

Firmamız tarafından VMR scalable sunucu ve sunucu yapılandırma hizmeti verilmiştir.

VMR server

Sunucu bakım ve yapılandırma

Sistem kurulum

GALI ENERJİ.png

GÖMÜLÜ SİSTEM

Firmamız tarafından gömülü sistem gaz kontrol kartı tasarım ve yazılım hizmeti verilmiştir.

Gaz iyonizasyon kontrol kartı

Gaz iyonizasyon yazılımı

Özel Divan Hastanesi.jpg

SUNUCU

Firmamız tarafından VMR-med medikal sunucu hizmeti verilmiştir.

VMR-med medikal server

Sunucu yapılandırma hizmeti

BACKPLANE

Firmamız tarafından AMI-MG9085A Backplane gömülü sistem tasarım hizmeti verilmiştir.

AMI-MG9085A Backplane Controller
SAS-SATA 12G Interface design
ARM 12C monitoring embedded design

SERVER SERVİCE.png

SMPS DESIGN

Firmamız tarafından SMPS power supply tasarım ve donanım hizmeti verilmiştir.

350W redundant power supply hardware design

350W active-pfc design

ARM PMBus Integration

Şahin Network.png

SUNUCU

Firmamız tarafından VMR scalable sunucu hizmeti verilmiştir.

VMR scalable server

KARİYER

Ekibimize katılacak yenilikçi yetenekler arıyoruz. Açık pozisyonlara bakın ve CV'nizi gönderin.

YAZILIM TEST UZMANI

Adana

Uzman Yazılım Test Mühendisi olarak görevlendirilmek üzere aşağıdaki niteliklere sahip takım arkadaşları arıyoruz.

BLOG

ARDE'den HABERLER

bottom of page